Website by Bert Bossink (1946 - 2015) en Ruud Wegman (www.bluesharmonica.nl)

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 1    Volgende pagina

.
Fabulous Sounds of the Sixties, Jet Harris, Billy Davis, Cliff Richard, oude FSOTS
 

Bert Bossink is muziekhistoricus over de muziek van de jaren 20, 30, 40, 50, 60 en 70 van de vorige eeuw. Tot op heden mocht hij 170 artiesten interviewen en ontmoeten waarvan er velen al overleden zijn. Werkte mee aan talloze Radio en Tv-programma's, en wordt nog steeds door velen geraadpleegd voor moeilijke vragen, die hij dan uit zijn blote hoofd beantwoordt of opzoekt in zijn archief, dat bestaat uit duizenden platen, CD's, video's, DVD's etc. Ook het buitenland weet hem te vinden. Veel buitenlandse popgroepen behoren tot zijn kennissenkring, zoals The Searchers. Vindt je het gek, als hij er dag en nacht mee bezig is...

Tevens is Bert al 32 jaar hoofdredacteur van het fantastische tijdschrift "The Fabulous Sounds of the Sixties". Voor 5,50 Euro kan men een proefnummer bestellen. Het dikke 92/93-nummer met 246 blz. dik is nog steeds leverbaar, door 17,50 Euro over te maken op Postbankreknr. 1611615 of op Raborek.nr. 10.88.96.404 t.n.v. H.J.K. Bossink te Boxtel. Dit geldt ook voor nummer 94. Oude nummers zijn nog steeds leverbaar op afroep in copy-vorm etc.

Lees hier zijn biografie

 
 

Bert is al 32 jaar hoofdredacteur van het fantastische tijdschrift "The Fabulous Sounds of the Sixties" *) en is o.a. ontstaan nav goede contacten met Harry de Louw.

Harry de Louw is vanaf 1961 Senior Editor van het internationale fanclubblad "Dynamite". De fanclub (tegenwoordig The Cliff Richard Movement) van Cliff Richard & the Shadows.

Harry heeft ooit bemiddeld en er voor gezorgd dat ik bijv. Cliff Richard mocht ontmoeten in 1976 tijdens de opnamen van de Eddy Go Round Show TV met Eddy Becker op 26 maart 1976. Ook in 1973 had ik met Harry al contact over Jet Harris die ik toen voor het eerst mocht spreken. Omstreeks 1981 heeft Harry er voor gezorgd dat Cliff Richard persoonlijk wat foto's heeft getekend voor uitgave nr.47 van "The Fab.Sounds of the Sixties" met aandacht voor de Internationele Cliff Richard & TheShadows. (rechts ziet u een afbeelding van het tijdschrift) Ook toen ik voor de NCRC Radio meewerkte rond 1979-1982 in het progamma "Tussen 60+en 70-" was het weer Harry de Louw die ons weer in contact bracht met Cliff Richard die ons toen een interview gaf voor een aantal uitzendingen over Cliff Richard & The Shadows in het progamma waar ik aan meewerkte. Harry de Louw is altijd erg behulpzaam als het over Cliff Richard & The Shadows gaat maar onderhoud ook goede contacten met bijv. de ex-Shadows leden zoals Jet Harris maar ook Billie Davis e.v.a. artiesten. Hij is altijd bereid de fans te helpen en dat wordt door ons zeer op prijs gesteld.

Helaas is Harry overleden op zaterdag 14 maart 2009.Zie ook pagina 77.

De fanclub zelf (Harry was redacteur fanclubblad "Dynamite") zal gewoon geleid blijven worden door Anton Husmann, die dit al sinds 1961 doet. Onder de naam:

International Cliff Richard Movement, (ICRM)

icrm@cliffrichard.info


 

Informatie over de Cliff & Shadow Fanmeeting in Berkel Enschot bij Tilburg:

www.cliff-shadowsmeeting.nl

info@cliff-shadowsmeeting.nl

Pagina 168 en 182 van deze website !!!

 
 


Zie onderaan deze pagina voor oude nummers van FSOTS

 

The Yourney. Nieuwste CD van Jet Harris (december 2007)

Op zaterdag 20 oktober 2007 j.l. organiseerde Verzekeraar Octantdirect.nl in samenwerking met Fabulous Sound of the Sixties en Bert Bossink een jaren-60 avond in het sfeervolle Jacobi-Theater te Utrecht. Het hoogtepunt van de avond was een optreden van de allereerste en bekendste basgitarist van de Shadows, Jet Harris. Samen met de Nederlandse bands The Paramounts, Shadowfaction en gastzanger Danny Davis, werd het een grandioze Cliff & Shadows-avond. Volledig uitverkocht met dolenthousiaste fan's.

Ter gelegenheid van deze avond is er ook een boekwerkje uit-gegeven met artikelen, foto's, posters e.d van de begin jaren-60. Dit boekwerkje kan nog steeds besteld worden (€ 17,50) bij Octantdirect: info@octantgeld.nl

De nieuwe CD van Jet, die in Utrecht z'n voorpremière kende, is te bestellen op www.jetharris.nl Op www.jetharris.nl staat ook meer informatie.

De foto is genomen in Utrecht op 20 oktober 2007, met Jet Harris omgeven door gitarist Paul Rumble, trumpetplayer / producer Nigel Hopkin met Shadowfaction als begeleidings-band.

.

Bert met Jet Harris

 

 

Cliff Richard. In navolging van Connie Francis, Brenda Lee, Pat Boone, Paul Anka e.d. namen heel wat buitenlandse artiesten platen in het Duits op en die hadden er veel succes mee zoals ook Cliff Richard & The Shadows die met deze cover van "Don''t talk to him"" in het Duits "Sag "no" zu Ihm"/"Zuviel Allein ("I'm the lonely one" een enorme hit scoorden in Duitsland. "Sag "No"zu Ihm" werd maar liefst nr. 2 in Duitsland  in juni 1964 en stond 26 weken op de Duitse hitparade. De B-kant "Zuviel Allein" werd een hit op 1 juni 1964 en werd nr.12 en stond 15 weken op de Duitse hitparade. Hier in Nederland duurde het toen 3 maanden (na bestellen bij je platenhandelaar) voordat je de platen binnenkreeg!

.
.

 

 

Een zeldzame foto van de eerste Fender Stratocaster van Hank Marvin van The Shadows, waarmee o.a. APACHE & LIVIN' DOLL is gespeeld/opgenomen.

Deze gitaar is in 1959 (!!!) geimporteerd door Cliff Richard en geschonken aan Hank. Werkelijk een juweeltje... Op de foto Paul Rumble, de huidige gitarist/technische man van Jet Harris. Jet maakte deze (exclusieve..) foto in september 2008. Zie ook pag.38 voor meer (Fender)gitaarnieuws.

Zie ook pagina 153 mbt het overlijden van Jet Harris.....

 


 Oude exemplaren van tijdschrift FSOTS