Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 10    Volgende pagina

.
Tielman Brothers    deel 2       O.a. Andy Tielman geridderd......

Andy Tielman geridderd. Gefeliciteerd......!

Andy is geridderd, en dat is hem meer dan gegund..! Hij is door een zeer groot gedeelte van o.a. de Indo-gemeenschap éen van de belangrijkste grondleggers van de Popmuziek. En uiteraard geroemd door Albert van Prehn, die bovenstaande foto heeft aangeleverd en jarenlang met hem heeft opgetreden in binnen-en buitenland. (Albert heeft daarna ook getour-ed met de legendarische Mr.Nokie Edwards van de groep The Ventures, waarvan onlangs de solo-gitarist Bob Bogle is overleden.)

Boven: Albert van Prehn samen met Andy Tielman

 
THE CRAZY ROCKERS KREGEN ALS ENIGSTE INDO-ROCK  BAND THE BEATLES OP VISITE IN BREMERHAVEN 1962.
 
Buiten Harry Bredow die in Hamburg contact met The Beatles had is er maar een Haagse Indo-Rock geweest die bezoek van The Beatles kregen in Bremerhaven tijdens een van hun optredens in 1962. Hiervoor moeten we toch terug gaan naar een artikel in ons blad "The Fab.Sounds of the Sixties" nr.18, aug. 1978 toen wij en onze Haagse medewerker Peter Riethof een gesprek hadden met het oude Crazy Rockers lid Drs.Pim Veeren over hun ontmoeting met the Beatles in 1962:
 
Peter: Is het waar dat jullie in 1962 een bezoekje kregen van The Beatles? In een Engels interview in het Engelse blad "Disc News" vertelde John Lennon eens dat hij eens een groep had ontmoet met Crazy Indo's!
 
Pim: Ik heb John Lennon in 1962 een keer ontmoet in Bremerhaven, en hij vroeg toen of ze een optreden konden zien van ons. Zij vonden ons toen erg goed. Ringo speelde zelfs nog een nummer mee voor zover ik mij kan herinneren. Hij was toen pas in Duitsland voor het eerst, en George had het alleen maar over Andy the Ambom-man waarvan hij het nummer "Java Guitars" eens een keer had gehoord.
 
Waarmee we dus alle geruchten over het feit dat de Tielman Brothers de Beatles ooit ontmoet zouden hebben kunnen ontzenuwen! Dit is niet waar!
 
Pas in 1963 zouden The Crazy Rockers een hit scoren met "Mama and Papa Twist". Maar de Tielman Brothers stonden al in jan. 1961 op de verkooplijst op de verkoop top 15 van Bovema met "18th Century Rock"/"Pretend" op de 15e plaats zodat we dit als het eerste Ned. Tielman Brothers succes beschouwen.
 
De Tielman Brothers waren zelf ook echt niet vies van wat Beatles songs te spelen want ze maakten prima versies van o.a. Beatles nummers zoals "Help" "Michelle" etc.

 

  

 

Andy Tielman geridderd. Gefeliciteerd.... .

.

NOG 1X THE BEATLES-TIELMAN BROTHERS EN DE 1E SINGLE UIT 1958.

Onze medewerker Piet Muys liet weten n.a.v. het feit dat "Oor" meldde dat The Tielman Brothers The Beatles ooit ontmoet zouden hebben....." Piet Muys zegt: "Ja, ik kreeg een exemplaar van "Oor"' toegestuurd omdat ik ze geholpen had met oude foto's van de Tielman Brothers. De tekst van dit verhaal rammelde echter aan alle kanten. Zo hebben de Tielman Brothers zoals U al in deel 2 hebt kunnen lezen nooit in Hamburg gespeeld, en hebben The Beatles nooit een optreden van de Tielman Brothers gezien. Alleen George Harrison had wel eens over een geweldige gitarist Andy horen vertellen door andere muzikanten. Namens Piet Muys heb ik direct gereageerd bij de redactie van "Oor" omdat ik met een van hun medewerkers Frans Steensma in de 70er jaren van de vorige eeuw heb samen gewerkt voor Ned. 1e 60er jaren blad "The Roaring Sixties" waarvan Frans Steensma destijds de hoofdredacteur was.
Helaas reageerde "Oor" niet op mijn mailtjes maar gelukkig had ik het prive-adres van Frans Steensma dus stuurde ik een dikke brief met al deze feiten naar zijn huisadres. Frans reageerde zeer sportief en liet ons weten: "Ik neem voetstoots aan dat Piet Muys en jij gelijk hebben wat betreft de fouten in het Tielman Brothers Brothers verhaal van "Oor". De schrijver van dit verhaal is Jan van der Plas en die is op de hoogte gesteld dus hoop ik dat we nog op tijd zijn om dit in zijn binnenkort te verschijnen boek "50 jaar Nederpop" deze fouten te voorkomen. Aldus Frans Steensma. Frans Steensma blijkt echter zelf een museum te hebben opgericht voor de groep Procol Harum  in zijn woonplaats Huizen waarvoor de ex-leden van Procol Harum helemaal uit Engeland langs kwamen. 
 
"Rock Little Baby of Mine" de 1e plaat van de Tielman Brothers op het Fernap Label was alleen in beperkte mate in Belgie te koop. Buiten enkele Indo's wist niemand dat deze single bestond! Zo'n plaat mag je volgens Indo-Rock expert Piet Muys eigenlijk niet meetellen. Dus Piet Muys ziet deze plaat dan ook niet als de eerste Nederpop-single van Nederland. De Fa.Fernap die deze single
uitbracht hoorde bij de Juke Box Firma van Ferry & Nappy Vlassenaar uit Brussel. De single zat dus alleen op de Juke-Boxen van de firma in Brussel en omgeving werd in 1958 alleen op de EXPO verkocht. Aldus Piet Muys op zijn vele websites over de Indo-Rock.
 

Bert Bossink-Piet Muys.