Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 11   Volgende pagina

.
Lydia, Charles Tuinenburg, Rock & Roll Revival in Haagsche Houtrusthallen, Blue Diamonds
. .
 

Volgens onze Indo-Rock expert Piet Muys zou de plaat "Send me the pillow " van Lydia and the Melody Strings de 1e groep met de 1e Nederpopsingle moeten zijn. Die plaat werd al in mei 1959 opgenomen (zie FSOTS boek 92/93 uit 2006) met Lydia & The Melody Strings Story met Charles Tuinenburg de broer van Lydia die binnenkort een interview zal geven op Radio 5 in Cafe Kooijmans vanuit de USA waar hij al sinds de jaren 90 woonachtig is. Het repertoire van Lydia Tuinenburg bevat heel veel Country & Western materiaal van o.a. Hank Williams. Hank Locklin, Jim Reeves, Skeeter Davis e.v.a. Deze vorm van Indo-Rock is dus veel zachter dan het hardere Rock & Roll werk van bijv. de Tielman Brothers.  Ook wordt genoemd "Once" van The Hurricane Rollers en hier vertelt onze Indo-Rock expert Piet Muys over: "Tussendoor kwam het tot een optreden van The Hurricane Rollers in de Haagse Dierentuin met o.a. de Blue Diamonds. En op deze avond vroeg wijlen Dhr.Richard Barnach de grote man achter de Richard Club en ontdekker van de Blue Diamonds of zij interesse hadden om een plaat te maken, en ook of zij The Blue Diamonds wilden begeleiden in de studio .In oktober 1959 werd dus de legendarische single ""Once"/"Hurricane Beat" opgenomen met Harry Bredow van The Rhythm Stars i.p.v. Broers Arends op basgitaar. De plaat werd in december 1959 op het Philips label uitgebracht. De originele compositie van Robbie Boekholt groeide uit tot een van de allergrootste Indo-Rock klassiekers.  

De 2e Nederrock single zou volgens Piet Muys "Till I kissed you" van The Blue Diamonds zijn ook uit 1959 en dan kom je ook bij het 5e exemplaar terecht van Anneke Gronloh met  "Ashmara" maar daar zijn er ook maar een paar honderd van verkocht.  

 

Een leuke foto van de bekende Indo-Rock muzikant Charles
Tuinenburg, die nu in de USA woont. Hij heeft een FSOTS *) in zijn hand. Charles Tuinenburg is de broer van Lydia bekend van "Send me the pillow". Lydia and the Melody Strings en later ook van Boy and the Rolling Kids.


Zie hiervoor onze uitgebreide story van Lydia & The Melody Strings geschreven door Charles Tuinenburg  en  Alex Meulenbeld in "FSOTS" nr. 92/93 ( 246 blz. dik!)

.*) Fabulous Sounds of The Sixties
 
                Rock & Roll Revival LP uit 1981 n.a.v de Indo Rock Night in de Haagse Houtrusthallen
 
 
The Blue Diamonds in Belgie met Bert Bossink (1988) Foto: Dominique Loenders