Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 12   Volgende pagina

.
Jim Reeves, Connie Francis, Jos Brink, Bruce Welch, The Fortunes
. .

 

 

 

Bert is ook medeoprichter van de Jim Reeves fanclub die in 1975 van start ging en hij schrijft nog steeds bijdragen voor het Jim Reeves Fanclubblad. "Tot 2x toe heb ik voor fotomateriaal mogen zorgen voor CD samenstellingen voor een Amerikaanse platenmaatschappij Voice Masters en vorig jaar was ik betrokken bij de samenstelling van een prachtige DVD + CD Box 1 DVD & 4 CD's voor het Bearfamily Label uit Duitsland. Mijn naam staat tevens vermeld op de Box als een van de medewerkers. Een van de DVD's uit de box is "Nashville Stars 0n Tour" met Jim Reeves, Bobby Bare, Chet Atkins & The Anita Kerr Singers die op 17 april 1964 een concert in Nederland gaven. Er staat ook een videoopname van het nummer "I love you because" op deze DVD van Jim Reeves die hij staande op een stoel zong in de perskamer op Schiphol op `17 april 1964, 3 maanden voor zijn dood op 31 juli 1964. Muziek van Jim Reeves is dus ook tijdloos gebleven want in Engeland scoorde hij van 1960 tot 1972 maar liefst 32 hits en stond hij in aug.1964 met 7 LP's tegelijk op de Engelse LP top 30.

De website van de Jim Reeves Fanclub is: http://www.jimreevesfanclub.com

Postbus 66, 2280 AB RIJSWIJK.

adendulk@wanadoo.nl    Tel: 06-13844105

 
Een vrouw waar ik als jong jochie verliefd op was, was Connie Francis. Ik hoorde haar voor het eerst toen ik op kostschool zat in Stevensbeek met ""Everybody somebody's fool". In 1960 was ze voor het eerst Duits gaan zingen als Amerikaanse wat ze erg goed deed en scoorde tot ongeveer 1967 heel wat Duitse hits. "Paradiso" was een grote hit voor Connie Francis in Duitsland, maar ze werd hier gecoverd  door Anneke Gronloh met haar versie van "Paradiso" in 1962 dat gouden plaat haalde waardoor de verkoopcijfers van het origineel ver achterbleven bij de cover-versie van Anneke Gronloh die er een gouden plaat voor haalde. We horen beide versies even graag maar als we moeten kiezen dan eerst de versie van Connie Francis als een mooie Duitse schlager uit 1962.
.

 

 

 
De kort geleden overleden Jos Brink was in 1964 een zeer populaire D.J. bij de AVRO in het progamma "Tussen 10+ en 20-" en maakte omdat hij toen zo populair was als presentator deze single "Pas goed op jezelf"/"Toe Jos draai nog eens een plaatje" een veel gezochte single bij de verzamelaars. Jos presenteerde ook heel wat progamma's rond 1964-1965. Live optredens van o.a. Roy Orbison, The Pretty Things, The Scorpions als TV Presentator.
 

Bruce Welch (Shadows) met ons tijdschrift

Rod Allen overleden

Op woensdag 9 januari 2008 kregen we een mailtje van de voormalig voorzitter vd Fortunes Fanclub Alex Meulenbeld "dat Rod Allen de zanger van de Fortunes zou stoppen met optreden omdat hij een chronische ziekte zou hebben opge-lopen en het rustiger aan zou doen". De dag er op meldde de pers dat op donderdagmorgen 10 jan.2008 Rod Allen wiens ware naam Rodney Bainbridge is op 63 jarige leeftijd aan kanker in een ziekenhuis was overleden.

De naam van de Fortunes zal altijd verbonden worden met de zeezenders vanwege de legendarische plaat "Caroline" uit 1964 die werd gebruikt in die tijd als een soort tune van Radio Caroline."You've got your troubles" uit 1965 werd groot gemaakt door de zeezenders en was een wereldhit en is zelfs 2x een hit geweest in 1965 en 1974. The Fortunes waren heel populair in Nederland en scoorden hier zo'n 11 hits op de Veronica top 40. Persoonlijk heb ik The Fortunes zo'n 20x mogen ontmoeten sinds 1967 en de laatste keer was in september 2006 toen ze een concert gaven tijdens Beatnight in Horst. De andere mede-oprichter Barry Pritchard overleed in 1999. Ik heb alle Fortunes leden goed gekend en had leuke contacten met Rod Allen en Barry Pritchard en de andere Fortunes leden. Rod zal op 24 januari a.s. begraven worden en gecremeerd in het Canley Crematorium in Coventry, Engeland. Om 15.15 uur zal de herdenkingsdienst worden gehouden voor Rod en hebben fans van de Fortunes de kans daar nog afscheid van hem te nemen.

We'll always will remember our friend Rod Allen. Rest in peace.