Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 16   Volgende pagina

.
"Diehearts Unlimited" met Kees Schipper, Kees Meerman en Jan de Bruijn.      Tee Set

 

 

 

O.a. op verzoek van Walter Wijnhoven, grote fan van deze site en zeker van de Tee-set.

Teenbeat september 1967

In 1965 formeerde Peter Tetteroo de Tee-Set in Delft. De Tee-Set een band die in de jaren 60 en 70 behoorlijk in de

belangstelling stond en dat is ook te danken aan het aparte stemgeluid van Peter Tetteroo die nogal een bruin geluid
had wat je soms wel eens aan een zwarte soulzanger deed denken.
 
De muziekstijl van de Tee Set kun je wel in drie stijlen indelen. Muziekstijl nr.1 toch een Rhythm & Blues stijl die ze in 1966 hanteerden vooral "Don't you leave" "Early in the morning" is hier een voorbeeld van. De 2e stijl is meer in een soort Flower Power stijl denk maar aan bijv. "Now's the time" "Tea is famous" en zelf in 1968 is er nog sprake van een soort protestsong als Peter de solo-single "In memory of Martin Luther King" opneemt wat meer een protestsong was over de moord op Dr.Martin Luther King. Bijv. het door Neil Diamond geschreven nummer "Red Red Wine" wat we in vele uitvoeringen kennen o.a. die van
de componist Neil Diamond zelf maar ook door C & W zanger Roy Drusky tot bijv. Jimmy James & The Vagabonds en later door UB 40 maar we kiezen altijd voor de mooiste versie en dat is die van de Tee Set uit de 60er jaren.
 
In de 70er jaren wordt de muziek wel wat commercieeler en slaagt de groep er zelfs de USA Billboard top 100 te bereiken met "Ma Belle Amie"" tot hoog in de USA top 30. In de eerste uitzendingen van Top Pop kan men weken lang de Tee Set op nr.1 "She likes Weeds"" in 1970 zien.
 
Maar toch zitten er ook C & W achtige muzikale dingen in het Tee Set materiaal zoals bijv. de plaat "This rose in my hand".
 
Heel boeiend is bijv ook de Spencer Davis Group Medley maar dat heeft ook te maken met het Engelse bandlid Ray Fenwick die bij de Spencer Davis Group heeft gespeeld en die heeft ook deel uitgemaakt van een afsplitsing van de Tee Set After Tea (zie FSOTS nr.73 met de After Tea Story)
 
Er hebben heel wat mensen in de Tee Set gespeeld om er een paar te noemen: Hans van Eijk, (later naar After Tea) Gerard Romein (zat ook al in the Motions), Robert (Polle Eduard), Ferry Lever, Jil Benink, en in 1987 heeft Peter Tetteroo zelfs een paar zangeressen in zijn band zitten.
 
Zie hiervoor "FSOTS "nr.68 uit 1987 met de Tee Set Story.
 
De manager van de Tee Set was Theo Cuppens en die hield de teugels behoorlijk strak. Theo Cuppens mocht ik vaak ontmoeten toch wel een aardige man en hij overleed in 1999 . (Zie FSOTS nr.91)
 
DE HOESTEKST VAN DE 1E TEE SET LP "EMOTION" WERD GESCHREVEN DOOR H.HOPMAN BETER
BEKEND ALS HARRY KNIPSCHILD.
 
De 1e LP van de Tee Set voor Negram-Delta was de LP ËMOTION uit 1966 en op deze LP durfde Peter Tetterop zich al aan een soul-nummer zoals ""Midnight Hour" van Wilson Pickett te wagen maar ook aan bijv."For Miss Caulker" van The Animals. De 1e hit zou zelfs geschreven zijn door Theo Kuppens "Don't you leave" en Hans van Eijk schreef "Just another hour". Deze LP werd opgenomen in de G.T.B.Studio's te Den Haag op 17, 18, 19 en 21 november 1966. Het grappige is dat de hoestekst werd geschreven door H.Hopman en dat is de naam van de promotie-manager Harry Knipschild die toen werkzaam was voor Negram Delta in 1966. Harry Knipschild werd destijd gekozen tot de beste muziekjournalist van Nederland en ook in kwam in 1966 voor het eerst contact met Harry Knipschild. Ik ken hem dus al zo'n 42 jaar en weten dat hij onze website altijd met plezier bezoekt en ons blad "FSOTS" graag leest. De naam Hopman had Harry ook gekregen van Evert Wilbrink die hem ooit Hopman Harry Knipschild noemde. In ons nieuwe blad nr.95 leest U wel meer over Harry Knipschild en staat er nog een artikel
van hem in ons blad.
De hoes van deze Lp was erg opvallend want de Tee Set lieten zich fotograferen op een kerkhof.
 
En zo had je wel meer opvallende LP 's, zoals de LP met de binnenhoes in de vorm van een theezakje "JOIN THE TEE-SET" uit  1968.
 
Op deze website zult U ook geen volledig en kompleet verhaal over de Tee Set aantreffen maar wat informatie over het ontstaan van de Tee-Set en hun muziek.
 
Ik heb dit artikel ook geschreven als tribute aan Peter Tetteroo die niet meer onder ons is en ik ben blij dat ik Peter Tetteroo persoonlijk goed heb gekend en met de andere Tee Set leden leuke contacten heb kunnen onderhouden en wel speciaal Polle Eduard en Ray Fenwick!
 
Tot de 90er jaren was er nog een Tee Set fanclub o.l.v. Ingrid van Doorn maar helaas heb ik van Ingrid al een aantal jaren niets meer gehoord!

 

 

 

 

. .