Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 2    Volgende pagina

.
The Scorpions met hun onsterfelijke hit "Hello Josephine"
 
Manchesterbeat van de Engelse Scorpions: tijdloze 60's muziek met "Hello Josephine"!
 
Bij de top 2000 van Radio 2 waren ze ook weer aanwezig en wel op nr. 1220 met hun onsterfelijke "Hello Josephine". Dit nummer werd omstreeks december 1964 opgenomen in de CNR studio's in Nederland door hun ontdekker Addy Kleingeld, producer bij CNR Records. De groep ontstond in 1964 en de vele muzikanten die deel uitmaakten van The Scorpions zoals Graham Leeman kwamen uit groepen zoals The Chancellors  en The Country Gentleman. De plaat "Hello Josephine" stond in

1965 maar liefst 33 weken op de Veronica top 40 en haalde een 2e plaats. Daarna volgden in 1965 nog hits zoals "Ann Louise" (nr.36) en "Greensleeves" (nr.22).

In 1965 zaten The Scorpions in het Blokker Popfestival gepresenteerd door Jos Brink als voor-progamma van The Pretty Things. Na het zien van deze beelden van deze langharige groepen zegden vele AVRO leden hun lidmaatschap van deze omroep op en dat waren de ouders van de tieners die genoten van de Manchesterbeat van de Scorpions. De ouderen vonden deze wilde beatjongens schandalig!

Op 2 okt.1965 waren ze speciale gasten op het Grand Gala Du Disque met o.a. The Everly Brothers (zie foto), Lucille Starr, Dave Berry & The Fortunes. In 1966 volgde hun laatste hit "Baby Balla Balla" dat nr. 17 werd op de Veronica top 40. Omdat ze geen werkvergunning meer hadden werden de Scorpions eind 1966 Nederland uitgezet.

 

 

Per 1 maart 2010 nieuw boek van Coen Free

met veel Scorpions en 2 CD's !!


Te koop bij o.a: Boekhandel Heijnen Kerkstraat Den Bosch

 

.

 

 

Op de foto: Scorpions 1e solozanger Peter Lewis

Met dank aan Cees Mentink, voormalig uitgever van o.a. "Teenbeat" "Kink" etc. die mij volledige toestemming heeft verleend om alles uit die bladen te gebruiken voor FSOTS!!

 

 

 

VERONICA DOCU "'THE DAY THE MUSIC DIED" MAAKT VAN "HELLO JOSEPHINE" OPNIEUW EEN HIT. (1977)

The Scorpions weer terug in Nederland na 11 jaar. In 1977 zend de Veronica Omroep Organisatie de documentaire "The day the music died" op TV uit en The Scorpions brengen daar op het strand van Scheveningen hun onsterfelijke "Hello Josephine" ten gehore. Het resultaat kon niet uitblijven en weer scoren ze voor de 2e keer een hit met "Hello Josephine" dat het dat jaar in 1977 tot nr.9 op de top 40 brengt. Tijdens een optreden in "The Talk of the Town" in Tilburg mocht ik de Scorpions interviewen  en er ontstond meteen een lange vriendschap tussen mijn persoon en de Scorpions. We bezoeken hun vele optredens en brengen na hun optredens de nodige uurtjes met de Scorpions door. Ze maken dan ook een nieuwe LP "My own way to rock" in1978 voor het Telstar label van Johnny Hoes met de nieuwe versie van "Hello Josephine".

Van de band maken dan deel uit zanger Peter Lewis en Graham Leeman, Dave Mc.Donald en Tommy Unthank. .

 

Van de foto van wijlen Peter Lewis uit de "Teenbeat" van december 1965 wordt ik zeer ontroerd want ik heb heel veel
goede herinneringen aan Peter Lewis toen we met The Scorpions veel optrokken in de periode 1977-1984. Door hun hit
"Hello Josephine"" door het Veronica progamma "The Day The Music Died" op TV weer een hit was geworden kwamen
ze weer bij elkaar en gingen weer toeren door Nederland en mochten ook een nieuwe LP maken  bij Johnny Hoes
"My own way to rock"" in 1978. Peter en Graham belden mij toen destijds in de pauze uit de platenstudio in Weert
tijdens de opnamen van deze LP dat ze ons weer zo graag wilden ontmoeten en dat deden we dan ook nog s' ávonds laat in hun hotel in Weert.

Met dank aan Cees Mentink, voormalig uitgever van o.a. "Teenbeat" "Kink" etc. die mij volledige toestemming heeft verleend om alles uit die bladen te gebruiken voor FSOTS!!

If you want to join the Searchers Appreciation Society, go to www.the-searchers.co.uk/contacts.htm
.
 

80- er JAREN!. Zanger Peter Lewis sterft in jan 1985 aan maagkanker en dit is voorlopig het einde van de Scorpions. Graham Leeman neemt de zang van Peter Lewis over maar The Scorpions stoppen voorlopig en Graham werkt veel als solo-zanger en maakte later in de 90er jaren deel uit van groepen zoals Wayne Fontana & the Mindbenders, Herman"s Hermits. In 2004 tijdens een optreden met Herman's Hermits vraagt theateragent Jos Boekhout aan Graham  "of hij The Scorpions weer bij elkaar kan krijgen". In 2005 scharrelt Graham zijn oude maten bij elkaar en neemt ook oude organist Roy Smithson en drummer Ian Lucas die ook in de 60er jaren deel uitmaakten van The Scorpions mee. In 2006 treden ze op voor 2000 mensen tijdens de Beatnight in Horst en spelen de hele Merthal plat. Hetzelfde gebeurt in 2007 in de Giraf in Emmen 2000 enthousiaste fans gaan' uit hun dak alsof the Scorpions nooit weg geweest zijn.

Hartelijk is de ontvangst die ik mocht delen met the Scorpions en ze zetten zelfs mijn naam en adres op het inlegvel  van de nieuwe CD "The Sorpions Now" in 2007. Deze CD is nog steeds te koop bij Bert Bossink, Postbus 111, 5280 AC BOXTEL, Holland voor 15 Euro Eervol sta ik vermeld als ""Long time friend of the Scorpions"" op deze CD en daar ben ik wel trots op.

Ook hebben de Scorpions in Engeland op de fraaie website Manchesterbeat een zeer fraaie biografie staan gemaakt door hun grootste Noorse fan  Olaf Owre die ook groot fan van ons blad "The Fab.Sounds of the Sixties"' is. Olaf heeft zelf ons adres op deze website vermeld.

Info: www.manchesterbeat.com/bands/scorpions/scorpions.php De hele website is trouwens zeer interessant voor de fans van de Manchesterbeat: www.manchesterbeat.com 

 
   
   
   

Nog iets leuks. De allereerste Jet Harris & Tony Meehan Story schreef ik o.l.v Frans Steensma in nov. 1973, voor het allereerste Ned. 60er jaren blad "The Roaring Sixties", toen nog een gewoon gestencild blad.

Frans Steensma, nu een belangrijke man bij "Muziekkrant "Oor", heeft nu een museum voor Procol Harum "A whiter shade of pale" in Huizen in de provincie Utrecht.

 

THE FORTUNES