Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 20  Volgende pagina

.
Jaren 40 deel 4    Eddy Arnold

 

Eerste plaats in de USA in 1965 !

 

 

Eddy Arnold had zijn 1e hit in 1946 "I;ll hold you in my heart" dat in 1969 ook door Elvis Presley werd gecoverd. Elvis Presley was altijd fan van Eddy Arnold.

Omdat ik zo'n 25 LP's van deze zanger in de kast heb staan en zelfs contact met hem had gehad in de 60er en 70er jaren en zelfs telefonisch heb geproken gaf me dit toch wel een beetje een schok. De manager van Eddy Arnold was ooit Tom Parker tussen 1944-1954. Dat is toch voor ons ook de ondergang van Elvis Presley geweest! Tom Parker maar oorspronkelijk zou Elvis bij het boekingskantoor van Hank Snow blijven werken maar Parker wist hem daaruit geraffineerd weg te werken om met de eer te gaan strijken en Elvis aan RCA Victor te verkopen. Met Eddy Arnold heb ik ook contact gehad die heeft me in 1966 nog een foto met handtekening en een LP gestuurd. De advertentie die je hierbij ziet als bijlage komt uit het zeer dikke "Billboard Encyclopedia of Music 1946-1947Eight Annual Edition".Dit boek is zeer zeldzaam vooral daar er zoveel info instaat over alle muziekstromingen uit de USA uit 1946-1947. Die advertentie die je ziet hier staat het adres van Thomas A.Parker op in Tampa, Florida en hij heeft Eddy Arnold tot een superster gemaakt met 120 hits op de C & W charts en 22 pophits van 1955 tot 1969. Als je vroeger in die tijd naar Radio Caroline, London, City luisterde en ook Radio Veronica werd je rond eind 1965 begin 1966 doodgegooid met het nummer "Make the world go away" van Eddy Arnold hoog op de USA top 15 pop-charts en nr.3 in Engeland 1966. Midden tussen al het beatgeweld Stones, Beatles, Dylan trof je Eddy Arnold aan. Ieder uur hoorde je zijn platen op de zeezenders. Op de Caroline top 50 had hij een paar hits zoals "iF YOU WERE MINE MARY" en "Her Name isMary Claire, Melvina, Rebecca Jane" veel gedraaid in 1966 en direct op single gekocht. Op de achterkant stond weer een Roger Miller compositie "The lastword in lonesome is me"! Arnold is niet perse een C & W zanger maar een zanger die alles opnam wat hij leuk vond zowel Folk-Songs, Rockabilly-achtigenummers, C & W, Easy Listening, Swinginde Nummers. Deze man is dus groot geworden door Colonel Tom Parker die hem  liet stikken toen hij Elvis ontdekte.  Christiani coverde ooit zijn hit uit 1948 "A BOUQUET OF Roses" in het Nederlands als "iK STUUR JE EEN BOUQETJE RODERozen" . Terwijl  Slim Whitman nog leeft is Eddy Arnold nu dus ook overleden op 8 mei 2008 89 jaar oud en beide heren zullen wel blij geweest dat ze toch op tijd aan de greep van Thomas A.Parker ontsnapt zijn! Dus Tom Parker maakte niet alleen Elvis groot maar ook Eddy Arnold & Slim Whitman jammer dat de media dat altijd vergeet!

Van Eddy Arnold zijn ca. 70 miljoen (!!!) platen verkocht.

Onderstaand: vlnr. Colonel Tom Parker, Eddy Arnold, Elvis Presley & Steve Sholes (A & R man RCA Victor overleed in 1968). Laatste was ook de man die er voor zorgde dat Elvis Presley van Sun Records naar RCA overging in 1955 en Jim Reeves van Abbott Records naar RCA Victor alsmede Floyd Cramer! Hij was de hoofdproducer van RCA Victor (Chet Atkins was destijds zijn assistent en werd later hoofdproducer van RCA Victor). Parker had ook deze man kunnen beinvloeden om Elvis voor 35.000 Dollar over te nemen van Sun naar RCA Victor!

Eddy Arnold (89) overleden op 8 mei 2008

("Make the world go away")