Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 24  Volgende pagina

.
"FSOTS" no 95 verschenen!! Liefst 130 blz. Met o.a. Brian Jones, Jet Harris, Marianne Faithful, etc.
 

FSOTS. Het nieuwste nummer van Nederlands oudste blad voor 50er, 60er en 70er jaren muziek is verschenen. Nummer 95 alweer!. Nog steeds onder redactie van Bert Bossink. Het blad kent maar liefst 130 blz. met 7 kleurenpagina's. De complete discografie van Jet Harris & Tony Meehan staat erin. Maar ook Top 100 lijsten van Radio 5. PJ Proby, Beatfilmfestival Utrecht, Bob Rooyens,The Jets, ontmoeting Harry Knipschild met Jim Reeves en Chet Atkins. Brian Jones, Nederpophelden, Int Cliff Richard & Shadows Fanmeetingdag etc etc etc.

Wie het nieuwe blad wil ontvangen moet 17,50 Euro overmaken op Rabobank rekeningnummer 10.88.96.404 tnv HJK Bossink Boxtel of Postbank nr. 1611615 tnv Bert Bossink Boxtel.

 
   

Brian Jones. Als we de nieuwe uitgave van 'FAB.SOUNDS OF THE 60'S" NR. 95  bekijken dan zie we op  43 t/m 47 aandacht voor in zijn zwembad overleden Rolling Stones lid Brian Jones. Brian was kort voor zijn dood uit de Stones gezet en heeft dit waarschijnlijk niet kunnen verwerken. Maar een paar jaar geleden overleed zijn tuinman en die verklaarde op zijn sterfbed dat hij Brian Jones vermoord heeft door hem onder water te duwen. Brian Jones leed aan een asmatische aandoening en had hiervoor een inhaler nodig die kon hij niet pakken terwijl hij in het water erg benauwd kreeg, probeerde hij zijn inhaler te pakken maar de tuinman schopte die weg en duwde Brian met zijn hoofd onder water. Het is dus toch moord geweest, en geen zelfmoord zoals men gedacht had. Op het moment heeft Brian Jones nog steeds een aktieve fanclub die het blad  "Aftermath" genoemd naar de beroemde Rolling Stones LP uit 1966 uitgeven. Brian bleek ook een stuk of 5 buitenechtelijke kinderen te hebben een ervan kwam bij Donovan terecht want Donovan trouwde met een ex-vriendin van Brian Jones en adopteerde de dochter van Brian Jones.

Radio 5 heeft nog steeds geen Rolling Stones plaat gedraaid en geen Marianne Faithfull. We zijn ze hiertoe aan het bewegen dit te doen, want rustige Stones nummers zoals "Lady Jane","Out of time","Play with fire", "As tears go bye", "Ruby Tuesday" "My girl", "Sitting on a fence"e.d. daar is toch niets mis mee.
 
 

Jet Harris & Tony Meehan. Fotohoesjes van Jet Harris & Tony Meehan en The Shadows zeer belangrijk voor de grote discografie van Jet Harris in de laatste uitgave van "FSOTS" nr. 95. Op de Shadows LP staan alle belangrijke opnamen waarop Jet Harris meedoet van "Feelin Fine" 1959 (nog als The Drifters) tot "Dance on"' uit 1962.

 

Jet Harris in Utrecht october 2007

www.jetharris.nl

(voor zijn laatste CD "The Yourney")

Nigel Hopkins al vroeg trompetwonder in Engeland

Tegenwoordig producer en manager van Jet Harris

 

Marianne Faithful. Marianne Faithfull was het voorbeeld van het onschuldige schoolmeisje die in 1964 werd ontdekt door Stonesmanager Andrew Oldham. Op een feestje maakten de Stones kennis met Marianne Faithfull die toen net 17 jaar oud was. 3 van de Stones leden Mick Jagger-Keith Richard en Brian Jones bedreven de liefde met de jonge Marianne Faithfull en als beloning kreeg ze de Stones song "As tears go bye" wat haar 1e hit werd. Later zouden die Stones het in 1966 ook zelf opnemen. Na een gedwongen huwelijk met John Dunbar omdat ze in verwachtig was raakte Marianne Faithfull omstreeks 1966 toch in de ban van Mick Jagger en hij werd haar vriend. Een relatie die tot 1969 zou duren toen ze door een overdosis drugs bijna overleden was en 5 dagen in coma lag.Toen was de relatie met Mick Jagger ook voorbij. Ze schreef zelf o.a. het nummer "Sister Morphine" dat de Stones ook opnamen op hun LP "Sticky Fingers" maar de Stones lieten de naam van Marianne Faithfull als songwriter achterwege. We droomden vroeger van Marianne Faithfull. Ze was nogal moeilijk bereikbaar als ze goeie zin had wou ze wel met je praten maar anders had ze geen interesse. Ik heb wel telefonisch met haar gesproken en haar in 1993 in Belgie gezien tijdens een optreden op het Dranouter Folk Festival. Marianne Faithfull is nog steeds een boeiende persoonlijkheid en Radio 5 heeft bijv. nog nooit een plaat van haar gedraaid daar moet verandering in komen vinden wij. Bij het artikel over Radio 5 over de "Top 100 van de jaren zestig" hebben een foto met de poster voor "As tears go bye" geplaatst in ons blad nr.95 en het hoesje van "Yesterday".

Er zijn 3 leuke hitversies van "Yesterday" The Beatles, Matt Monro en Marianne Faithfull die er ook een klein hitje mee had en zelfs te zien was in een Beatles show op de TV.

 
 

Jim Reeves. De muziek van Jim Reeves  & The Blue Boys was ontzettend geliefd bij de Indo's vanwege het feit dat Jim Reeves en zijn groep The Blue Boys op Fender Jazz Masters speelden en daar waren de Indische muzikanten gek op. Hier een mooie foto van de bekende Indo muzikant Oscar Rexhauser met Jim Reeves tijdens zijn concert in Nederland op 17-4-1967. 

Foto met dank aan Piet Muys (en Stichting Indo Rock)