Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 25   Volgende pagina

.
Dusty Springfield. Een grote liefde van Bert Bossink
 

Dusty Springfield. Bijgaand een unieke opname van Dusty Springfield samen met Procol Harum in een TV-show, geregiseerd door Bob Rooyens in 1969. Deze show is voor het laatst uitgezonden op de duitse TV in 1974.

Onderstaand een artikel uit "Platenpocket" aug. 1963 over de succesvolle Engelse Folk groep THE SPRINGFIELDS met Dusty Springfield. Hier is haar artiestennaam ook naar genoemd. Dusty Springfield. De LP "Island of Dreams" van The Springfields kocht ik begin 1964 in opruiming bij V & D Den Bosch en was mijn 4e LP die ik ooit van mijn leven kocht! Ik was dus eigenlijk in 1963 al fan van Dusty Springfield.The Springfields namen ook een grappig Ned. volkswijsje op "Waf ! Woof" in 1963 veel gedraaid op Radio Veronica en beter bekend als "Toen onze mop een mopje was". Heel grappig is de manier waarop Dusty Nederlands probeert te zingen met een Engels accent!

Ik ben trouwens wel erg verliefd geweest op Dusty Springfield maar later ontdekte ik pas in de 70er jaren dat ze lesbisch was. Vond ik geen probleem  want het blijft een goede zangeres. In de 80er jaren had ik haar bijna ontmoet want Tom Mulder destijds D.J. bij de Tros Hilversum III kwam bij me thuis materiaal halen voor uitzendingen zoals "Poster"' en de Tros Nachten met de Top 100 uit de jaren 50 en 60 van Engeland en de USA en Ned. en daar werkte ik aan mee. Hij vertelde dat Dusty Springfield omstreeks die tijd in Utrecht woonde in Overvecht bij een vriendin en dat hij haar had geinterviewd voor "Poster" van de Tros. Hij vroeg aan mij of ik haar zou willen ontmoeten.
Haar dood in 1999 op 59 jarige leeftijd deed me veel pijn!
   
   

 

Bron met toestemming: www.bobrooyens.com. Prachtige video's, o.a. van Moef GA! GA!