Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 27  Volgende pagina

.
P.J. PROBY
 

James Marcus Smith was ook een uitstekende songwriter en schreef vele liedjes o.a. het nummer van de Searchers "Ain't gonna kiss ya"" uit 1963 dat ook werd opgenomen door de Nederlandse groep Rene & The Alligators & The Telstars. Verder "Clown Shoes" voor Johnny Burnette e.a.v. artiesten. James Marcus Smith is o.a. de echte naam van P.J.Proby die de roepnaam Jim draagt!

Er is ook een nieuwe CD van Jim. Zeer goed. Ruim 25 nummers waaronder een aantal nooit uitgebrachte demo's. Zo heeft Proby de demo's ingezongen van 2 nummers van Dusty Springfield o.a. "Give me time"' en bracht het zelf niet uit omdat Dusty die
graag wou opnemen.
 
Ook kreeg hij "Delilah" eerder dan Tom Jones. Hij vond het echt een nummer om flink bij te drinken en toen nam Tom Jones het op en had er een flinke hit mee!
 

Deze CD bevat diverse hits en een aantal demo's die niet eerder uitgebracht zijn. Echter een demo "Clown Shoes" een oude hit voor Johnny Burnette verscheen wel in 1980 op een LP "P.J.Proby-The Hero!" (Palm-Records 7007) met allemaal eigen geschreven songs onder zijn eigen naam James Marcus Smith. Deze LP werd samengesteld door zijn toenmalige manager Clovis Depretz, zijn Amerikaanse manager die in Parijs woonde en destijds ook de manager van wijlen VINCE TAYLOR was.

Er zat echter een grote fout in deze LP samenstelling, "Ain't gonna kiss ya" dat Jim schreef voor o.a. The Searchers staat hier niet op in de originele versie van de componist James Marcus Smith (P.J.Proby) maar in de Searchers hit versie uit 1963!!! "Ain't gonna kiss ya" van The Searchers staat op deze LP vermeld als "Sung by P.J.Proby", maar ze hebben de geluidsband van de Searchers gebruikt i.p.v. de demo van P.J.Proby! De CD "The Emi Years 1961-1972 is dus beter samengesteld van P.J.Proby want hier staan allemaal originele P.J. Proby nummers op!

 

P.J. Proby, Billie Davis en Jet Harris (Foto Mandy Dolan 2008)