Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 33  Volgende pagina

.
 Fats Domino, Crazy Rockers, Beatgirls, The Bats

 

 

Radio 5 koos deze week vanaf 28 jan tot 1 febr, als Radio 5 Weekartiest FATS DOMINO en dit is eigenlijk wel verdiend. Als klein jochie hoorde ik rond 1957 voor het eerst "Blueberry Hill" van Fats Domino en was hier helemaal onder de indruk van. De man was niet weg te slaan van de hitparades uit de USA, Engeland, en ook Nederland en was bovendien ook nog een zeer goed songwriter. Zijn onsterfelijke "Hello Josephine" gecoverd door vele Engelse groepen zoals The Scorpions, Wayne Fontana & The Mindbenders is en blijft een echte pop-klassieker. Zelfs The Rolling Stones coverden een nummer van Fats "If you need me"  en The Beatles en ook The Everly Brothers namen zijn versie van "The Sheik of Arabia" op. Fats scoorde tussen 1948 en 1968 maar liefst 67 hits op de USA top 100. Werd "Blueberry Hill" in de 70er jaren weer een hit op de Ned. Veronica top 40.Fats trad in vele films op zoals "D.J.Jamboree" "The Big beat" e.v.a. Fats Domino was met Little Richard, Chuck Berry een van de vele artiesten die doorbrak tijdens de Rock & Roll explosie in 1955 veroorzaakt door D.J. Alan Freed die zwarte artiesten bekend maakte in zijn radio en TV progamma's.Voor die tijd werden dit soort zangers nooit op blanke radio-stations gedraaid.

Zelf had ik het genoegen getuige deze foto's Fats Domino in de 80-er jaren 3x te ontmoeten. De foto's van Fats en mij zijn gemaakt door Ed Verheule uit Boxtel.

 

 

 

 

 
 
The Crazy Rockers waren een echte Haagse Indo-Rock groep hebben heel lang in Duitsland gespeeld zoals vele Indische jongens uit die tijd. In 1963 kwamen ze terug naar Nederland en gingen hier veel optreden. Zelf mocht ik ze een paar keer live zien in "The Locomotion"-Zoetermeer en tijdens de grote "Rock & Roll Revival Show" in de Houtrusthallen Den Haag 31 mei 1981. Ze bestaan nog steeds en treden af en toe nog steeds op. Ze hadden ooit een vrouwelijke drummer Marja van den Toorn die ik aan het werk zag in 1981. Deze Marja van den
Toorn (goede drumster) zou later bekend worden als Sugar Lee Hooper!!!
 

Wij hebben helaas moeten reageren namens een aantal Indo-Rock fans over het boekwerk van "OOR" "50 jaar Nederpop", waarin werd beweerd dat The Beatles bewonderaars van de Tielman Brothers zouden zijn. Hier klopte totaal niets van want we hebben een uitspraak van Drs.Pim Veeren moeten plaatsen uit "FSOTS" nr.18 aug/sept. 1978 met een klein interviewtje van onze overleden medewerker de Haagse popkenner Peter Riethof, die toen het interview met Pim Veeren van de Crazy Rockers maakte. The Crazy Rockers zijn nl. de enigste Indo-Rock groep die The Beatles ontmoet hebben in 1962 toen ze optraden in Bremerhaven.

Ringo zat er toen net bij en ging zelfs achter het drumstel van de Crazy Rockers zitten en heeft een nummer meegespeeld. En dus niet de Tielman Brothers.

"Mama & Papa Twist" was een echte hit!!

 

 

 

Meer info via de mooie website waar alle Apeldoornse bands door de jaren heen worden gepresenteerd:

www.waterloostation.nl