Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 36   Volgende pagina

.
 Voor alle fans van Anneke Grönloh en Anneke zelf...

In januari 1962 mocht ik voor het eerst van mijn leven naar een Teenagershow in Boxtel in Theater "De Ark". In deze show traden o.a. op: Anneke Gronloh, The Blue Diamonds, The Candy Kids, Ria Valk en Eddy Christiani. Ik zag toen voor het eerst live de zeer populaire Anneke Gronloh en The Blue Diamonds waar de zaal bijna voor werd afgebroken door sommige krijsende tieners. Mijn eerste kennismaking met muziek van onze Indische Nederlanders. Ook zag ik voor het eerst de gitarist Eddy Christiani met zijn Gretch gitaar die "Wild Geese"speelde. Anneke Gronloh was toen onbereikbaar maar later mocht ik haar vele malen ontmoeten en interviewen in o.a. De Rock & Roll Revival Show Den Haag in 1981 evenals Robbie Boekholt van de Hurricane Rollers die toen nog in Den Bosch woonde, maar die net als Charles Tuinenburg ook naar de USA is geimmigreerd. We hadden toen bij ons blad de fotograaf Ed Verheule, een echte Hagenaar die in Boxtel woont en die maakte voor ons vele mooie foto's van dit soort evenementen. Op donderdag 17 oktober 2007 keerde hij na zo'n 20 jaar weer terug als donateur van ons blad. Hij heeft destijds de twee foto's van mij en de Hurricane Rollers gemaakt en ook de foto's met Anneke Gronloh.

In 1981 werd de titel Indo-Rock ingevoerd en die werd officieel bedacht door onze medewerker Piet Muys rond 1974-1975 samen met Louis Smeets van de Rock^& Roll Methode destijd op Hilversum III. Piet Muys heeft jaren gevochten voor de erkenning van deze muziek die eerst nog "Rock & Roll muziek gemaakt door de Indische jongens werd genoemd". Na 1981 is de erkenning van de Indo-Rock dus officieel begonnen en het is een unieke cultuur met zeer leuke muziek. In de Houtrusthallen in Den Haag mocht ik op 30 mei 1981 zoveel Indische artiesten de hand schudden en met ze kennis maken, en er verscheen ook speciale LP "Rock & Roll Revival" die zoals U ziet op de hoes is volgeschreven met handtekeningen van de diverse deelnemende artiesten. De LP werd destijds geproduceerd door Wim Jaap van der Laan, de overleden echtgenoot van Anneke Gronloh, die vroeger nog D.J. was op Radio Veronica in de "Teenbeat Club" onder de naam Wim Croupier. Gelukkig mocht ik Wim Jaap van der Laan in 1988 nog persoonlijk ontmoeten in Belgie, samen met Anneke Gronloh en de Blue Diamonds.

Dit zijn mijn Indo-herinneringen en ik ben veel te weten gekomen over deze muziek van onze medewerker Piet Muys en wijlen Peter Riethof, maar ook via de Indische familie Nettekoven uit Boxtel bij wie mijn ouders toen veel op visite gingen.

Bert Bossink

Boven: Trea Dobbs, Bert Bossink en Anneke

Onder: Anneke samen met Ria Valk (NB: op de foto staat Annelies Grönloh...)

Onder: Bert in interview met Anneke

Onder: Anneke samen met The Hotjumpers (life Rock & Roll Revival Show Den Haag, 30 mei 1981.  Foto: Ed Verheule

Boven: Bert vlak voor het intervieuw met The Young Sisters die bekend waren van hun platen zoals:

"Scheepje op de golven" ("Little Ship"), "Johnny kom weer hier" ("Are you sure") etc.