Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 42  Volgende pagina

.
  The Arrows, perfecte vertolkers van Shadowsound

 

.

Portret van The Arrows. Een van Nederlandse allerbeste Shadows bands. Niet alleen muziek van Cliff Richard & The Shadows ook veel andere hits van Buddy Holly, Elvis Presley, Tommy Roe, Rick Nelson etc

The Arrows bestaan tegenwoordig uit:

Cor Vielvoye: sologitaar

Arie de Bruijne: basgitaar

Jan De Koning: ritmegitaar

Drummer: Henk Kefkens    Reservedrummer: Wim van de Water (ex-FBI, Red Strats etc. etc.)

Willem Rozing / Peter van Hal: zang

Cor Vielvoye en Arie de Bruijne speelden in de periode 1959-1963 al in diverse Rotterdamse en Vlaardingse groepen. Een enkele keer in dezelfde groep. De heren Cor Vielvoye en Arie de Bruijne kwamen in de 80er jaren van de vorige eeuw elkaar tegen in Rotterdam en toen werden er wat herinneringen opgehaald en besloot men om met elkaar weer eens te gaan musiceren. Na een half jaar belde Cor naar Arie en vertelde dat hij een ritmegitarist had gevonden die Jan de Koning heette dus de heren konden gaan musiceren. Inmiddels had Cor een Fender Stratocaster gekocht, en Jan speelde op een akoestische Gibson gitaar en Arie kocht een Fender Jazz Bas dus was het spul kompleet om met elkaar muziek te gaan maken. In het begin werden er uitsluitend nummers van THE SHADOWS gespeeld want dat waren hun grootste favorieten. Tijdens hun prive huiskamerconcerten kwamen vele vrienden en kennissen kijken en vonden dat de groep eens moest gaan optreden.

Daar de huiskamer sessies te klein waren om alle mensen te ontvangen werd er een drummer gezocht en toen kon er geoefend worden in de kantine van een voetbalclub. Eerst hadden ze een drummer Roberto die alleen maar geld wou verdienen in de muziek maar Arie, Cor en Jan speelden voor hun plezier en vonden geld niet belangrijk. Dus vertrok de drummer weer en kwam er een nieuwe drummer en werd er ook een zanger gevonden in de Cliff Richard stijl. Eerst was dat Peter Tuinsma en die ging later werken met Maywood en later met Peter Koelewijn. Er kwam ook nog een Peter van Hal en volgens mij is dat nog steeds de huidige zanger van The Arrows. Hoewel hij eerst vervangen werd door Willem Rozing en toen kwam Peter weer terug,

De Arrows hadden al gauw een goede naam in de buurt van Rotterdam en zo kon men in 1989 Jet Harris naar Holland halen voor een optreden. Die kontakten met Jet waren zo goed dat Jet zelfs een hele week bij Arie de Bruijne thuis in Maassluis heeft gelogeerd. In 1990 keerde Jet weer terug om op 18 juni 1990 weer een concert met the Arrows te geven in Maassluis. Wij hebben nog steeds goede herinneringen aan dit concert en waren meteen onder de indruk van de kwaliteiten van de Arrows.

Zodoende heb ik via mijn bemiddeling in de periode 1990-1995 The Arrows op heel wat leuke lokaties kunnen neerzetten en altijd hadden ze succes en riep het publiek ze altijd terug voor een toegift. Ze hebben nu weer gevraagd of ik voor ze iets kan doen en wat kan bemiddelen bij eventueele optredens. Zelf vindt ik ook dat ze spoedig op de Cliff Richard & Shadows meeting in "De Druiventros" te Berkel Enschot moeten kunnen komen spelen want dan zal de hele "Druiventros"daar uit zijn dak gaan.

Joop Moen van Movi Music heeft plannen om volgend jaar The Arrows samen met Jet Harris in 2009 op de Cliff & Shadows Meeting neer te zetten. Jet speelt ook het liefste met The Arrows of Shadowfaction. Aangezien Shadowfaction niets meer van zich laat horen en Jet alleen maar zou willen werken met bijv. Constant Mulder of Rob Hengeveld zal dit niet meer gaan. Want Rob zit niet meer bij Shadowfaction en Constant Mulder zit ook bij een andere groep. The Arrows zullen deze taak met plezier overnemen en met veel succes.

The Arrows hebben ook een paar CD's gemaakt o.a. op het Rarity label en de laatste in eigen beheer ""The Shadows on Burns". Er komt ook nog een CD met hun zanger Peter. En die Peter doet niet alleen Cliff Richard & The Shadows, maar ook Elvis Presley, Roy Orbison, Rick Nelson, Buddy Holly, Tommy Roe en zingt zelfs ook het Flower-Power nummer "San Francisco"!

Wie geinteresseerd is in the Arrows kan contact opnemen met:

Bert Bossink, Postbus 111 5280 AC BOXTEL

E:Mail: B.Bossink@kpnplanet.nl   Tel: 06-28839455.

Wilt U CD's van The Arrows bestellen? Schrijf naar Postbus 174, 3140 AD MAASSLUIS. Of bel naar: 010-5911023

Bert Bossink.

Geluidsfragment:

"Main Theme" gespeeld door The Arrows

 

 The Arrows begeleiden Jet Harris op 18 juni 1990 te Maassluis

 The Arrows met Ruud Wegman op harmonica spelen o.a. DAKOTA van The Shadows (januari 2009)