Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 48  Volgende pagina

.
 JIM REEVES deel 1

 

 
JIM REEVES MEEST POPULAIRE ZANGER IN ZUID AFRIKA 1960-1966. POPULAIRDER DAN BIJV. ELVIS PRESLEY OF CLIFF RICHARD.
 

De op 20 aug. 1923 geboren James Travis Reeves in Panola Country, Texas USA en overleden op 31 juli 1964 tengevolge van een vliegtuigongeluk was de meest populaire Amerikaanse zanger in Zuid-Afrika in de periode 1960-1966 en toen werden bijna al zijn platen nummer 1 op de Zuid-Afrikaanse top 20. In 1962 stonden er zelfs 13 platen van Jim Reeves op de top 20 van Zuid-Afrika tegelijk. En dat hadden Elvis Presley en Cliff Richard nog nooit gepresteerd.

Toen in 1960 Jim Reeves met zijn wereldhit "He'll have to go" in vele landen ter wereld doorbrak, kwam hij meteen hoog op de Zuid-Afrikaanse hitparade terecht en van "He'' ll have to go" werden dan ook maar liefst wereldwijd 3.000.000 exemplaren verkocht.

In 1961 kwamen zijn platen zoals "Losing your love", "You're the only good thing", "In a mansion stands my love", "Little Ole You" hoog op de Zuid-Afrikaanse hitlijsten terecht.

Begin 1962 stonden nummers zoals "Roses are red" "Die ou kalahari", "Adios Amigo", "A letter
to my heart" op de nummer 1 plaatsen van de Zuid-Afrikaanse hitparade!
Reden voor Jim Reeves en zijn groep the Blue Boys om een uitgebreide tournee door Zuid-Afrika te gaan maken samen met Chet Atkins en pianist Floyd Cramer. Er waren inmiddels al Jim Reeves Radio Shows gestart in Zuid-Afrika op Springbok Radio. Iedere dinsdag om 6.15 uur rond 1962. Een idee dat later in 1964 t/m 1967 hier in Europa overgenomen zou worden door Radio Veronica 192 (Gerard de Vries) Radio 390, Radio 227.

MASSA ONTVANGST IN ZUID-AFRIKA TIJDENS DEZE 1E JIM REEVES TOURNEE.(1962)

Toen Jim Reeves, Chet Atkins, Floyd Cramer en the Blue Boys op het Jan Smuts vliegveld bij Johannesburg aankwamen stonden er maar liefst 6.000 mensen op dit gezelschap te wachten. Jim Reeves wist niet wat hem overkwam,. want de mensen trokken aan zijn kleren en hij werd bijna gemolesteerd en moest in veiligheid worden gebracht door veiligheidsagenten. In zijn gesproken biografie vertelt hij hier dan ook over. Het waren echt Elvis Presley of Beatles-achtige toestanden zo populair was Jim Reeves in Zuid Afrika. Vanaf de dag de ze geland waren in Zuid-Afrika bleven duizenden mensen de groep achterna rijden en traden ze op voor wel 60.000 mensen in 10 dagen samen met het orkest van Bill Walker, The Blue Boys, Dick O'Shaugnessy, Maureen Donne. Floyd Cramer speelde in het voorprogamma nummers zoals  ""Sweet Baby", Chet Atkins speelde "The PeanutVendor" en the Blue Boys brachten instrumentaal hun versie van  "Wheels"  (en hierinspeelt Jim Reeves zelfs ritmegitaar).

Die versie van The Blue Boys kwam ook op de Zuid-Afrikaanse hitparade terecht en hierdoor mochten zij ook hun LP "The Blue Boys"op het Teal label maken. (Zie verder de hoes van deze LP) Jim Reeves bracht zijn succesvolle hits in Zuid-Afrika zoals  "Partners" "Danny Boy"en "I'm gonna change everything". Al deze opnamen verschenen op de LP "Jim Reeves, Floyd Cramer, Chet Atkins "South African Tour Hits" (RCA 31.654) Alleen maar verschenen in Zuid-Afrika in 1962. (Voor info zie de hoestekst van deze LP)

Echte fans kijken ook op

www.jim-reeves.com

 

South African Tour Hits"-Jim Reeves-Floyd Cramer- Chet Atkins . (Erg zeldzame LP nooit in Nederland verschenen!)

"Jim Reeves-Floyd Cramer-Chet Atkins " Ïn Suid-Afrika"! (met komplete linernotes ook in het Zuid-Afrikaans)

Onderstaand: filmposter "Kimberley Jim" van de in 1963 opgenomen film van Jim Reeves uit Zuid-Afrika.

Onderstaand: Zuid Afrikaanse LP van Jim Reeves "Jim Reeves Star Album" (met links Zuid-Afrikaanse tekst op liner notes)