Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 56  Volgende pagina

.
Danny Everett, een Indo-Rock zanger, behaalde o.a. een top 10 hit in Duitsland!

 

Ik, Bert Bossink, ontdekte op mijn werk een jonge Indische zanger die mijn hulp vroeg om bekend te worden en zijn naam was Herman van der Velden, beter bekend als Danny Everett. In 1990 werd hij, omdat de orginele zanger van The Spectacles van zijn vrouw niet mocht zingen, de zanger van deze band en werd aan de band door mij voorgesteld om bij de groep te komen zingen. Dus werd de groep Danny Everett & The Spectacles genoemd.

Vijf jaar lang in de periode 1990-1995 was ik de manager van Danny Everett & The Spectacles en we hebben heel wat leuke optredens gehad in voorprogamma's van artiesten zoals: Marty Wilde and the Wildcats, Johnny Lion & The Jumping Jewels e.v.a. bekende namen. Door de dood van de ritmegitarist Karel de Leeuw uit Tilburg viel deze groep in 1995 uit elkaar, en ging Danny Everett verder als solo-zanger waarmee hij veel succes heeft op de vele Pasar Malems en Rock & Roll Festivals. Ook Anneke Gronloh en Trea Dobbs waren fan van hem.

Website Danny Everett: http://www.dannyeverett.nl/  Indo-Rock Website: http://indorock.pmouse.nl/

 
 

De eerste CD van Danny Everett & The Spectacles is in 1993 in eigen beheer uitgebracht op ons eigen platenlabel "Sounds of the Sixties". Er zijn ruim 1000 exemplaren verkocht... Alle vrienden van Danny Everett hebben destijds de 7000 gulden die het projekt koste bij elkaar gebracht en een vriendin van ons Ria Rullens schonk bijna haar hele maandsalaris 1000 gulden om deze kosten van de CD te betalen.

Danny Everett gaat nu stoppen per 30 november 2009, maar hij is wel bereid na die datum voor liefdadige doelen op te treden en misschien voor een paar vrienden op verzoek. Hij gaat een re-integratie bedrijf beginnen en keert weer terug naar zijn oude woonplaats, Boxtel.

 
   
TREA DOBBS HIELP DANNY EVERETT AAN HET BEGIN VAN ZIJN CARRIERE. (1991) EN NAM ALS 1E
PLAATJE EEN DUET VAN HAAR MET DANNY EVERETT & THE SPECTACLES OP "TELEPHONE BABY"'.
 
We schreven net al over de 1e CD van Danny Everett & The Spectacles die met sponsorgeld tot stand was gekomen, maar de allereerste plaat van Danny Everett was een duet van hem met Trea Dobbs en gemaakt met hulp van de vakbond FNV.
Toen Danny Everett net ontdekt was wilden we graag een plaat gaan maken. Maar de vraag was "Hoe kun je je 1e plaatje een beetje bekend maken?". Aangezien Bert met Trea Dobbs goed bevriend was stelde deze aan Trea voor of ze geen duet met Danny Everett wou zingen. Toen ze Danny Everett bezig zag vond ze dat hij wel een goede stem had en wou graag een duet met hem zingen.
We kozen voor het nummer van Johnny Otis "Telephone Baby". In de band The Spectacles zat de oude Hagenaar op de bas Jack Aandewiel. Deze was toevallig stakingsleider van de vakbond FNV. Deze ging met de districtsbestuurder van de vakbond praten om de single te laten financieren. De leiding van de vakbond ging accoord maar vond wel dat er een protestsong gemaakt moest worden, tegen ingrepen op de WAO. We vertelden Trea Dobbs dit en die vertelde "Dat ze eerder in 1981 een single had gemaakt n.l. "Laat het niet verder meer gaan" een nummer op de melodie van een nummer van Gilbert Becaud waarop ze een eigen Ned. tekst had geschreven"". Trea ging de tekst van dit nummer herschrijven en zo kregen we dus  het nummer "Laat het niet verder gaan" en hierin werd ze bijgestaan door het FNV Koor. En dat waren dus de districtsbestuurders van de FNV met Trea Dobbs op de foto als A-kant van de hoes van deze single. Op de andere kant stond dus de foto van Danny & Everett  & The Spectacles  & Trea Dobbs "Telephone Baby" en kwam dus de 1e single van Danny Everett & The Spectacles tot stond.

En ook nog op het "Sound of the Sixties"label van Bert Bossink.

Uiteindelijk zijn er van de plaat zo'm 4500 exemplaren verkocht en geperst die allemaal aan de FNV leden werden geleverd. Later moesten we nog spelen in het Turfschip in Breda voor 4000 boze bouwvakkers waarop een zekere Heer Kok nog kwam vertellen "Dat men van de WAO af moest blijven en de PVDA dit nooit toe zou staan"! We weten inmiddels wel beter. De FNV had toen ook nog zo'n 1.000.000 leden!  (We schrijven over het jaar 1991).

VANWEGE HET KOMENDE AFSCHEID VAN DANNY EVERETT ALS ZANGER IS ER NOG WEL EEN CD MET 4 NUMMERS TE KOOP  O.A. 'iN THE BEGINNING" "Judy"-Danny Everett & The Spectacles.

Ander materiaal is niet meer verkrijgbaar of bij de zanger zelf. Voor de liefhebbers van Danny Everett & The Spectacles is er nog wel een mini-CD met 4 nummers te koop die in 2006 door Jack Aandewiel & Theo van Den Berg van Versatel-Produkties zijn uitgebracht. En wel de CD "In the beginning""Judy"-Danny Everett & The Spectacles voor 6,95 Euro. Informatie bij: Jack Aandewiel, St. Vincentiuspad 7, Tilburg of e:mail naar: tj-produkties@versatel.nl. Jack Aandewiel verklaarde destijds in 2006 dat er nog een heel stel van die CD's zouden verschijnen, maar helaas hebben we sinds jan.2007 niets meer van hem gehoord. Maar volgens Theo van den Berg bestaat  TJ-Produkties nog steeds.  Andere releases van Danny Everett zijn niet meer te koop. Het Raritylabel is verkocht en overgedaan aan de Belg Marcel Meersman uit Kruibeke, Belgie. Waarschijnlijk heeft de zanger nog wel wat materiaal van hem te koop. Kijk hiervoor op: www.dannyeverett.nl  

.