Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 6    Volgende pagina

.
Chris Montez in OSS op 16 - 2 - 2008. Samen met The Explosion Rockets

...

   

CHRIS MONTEZ & THE EXPLOSION ROCKETS LIVE IN HET 'OUDE THEATER", OSS  16 FEBR 2008.

Het was een grote verrassing voor ons toen we naar een fanclubavond van de Explosion Rockets gingen in dec.2007 en daar te horen kregen "Dat de band Chris Montez moest begeleiden die door door de Sixties club "Back to the Sixties" van Jeroen van Aernsbergen naar Nederland werd gehaald. We namen direct contact met het Ned. management van deze club en kregen een zeer vriendelijke mail van Jeroen van Aernsbergen waarin ons alle medewerking werd toegezegd om foto's te maken en Chris Montez te ontmoeten. Immers als jong schooljochie genoot ik al rond 1962 van "Let's dance" dat trouwens in 1972 opnieuw een hit in Engeland voor Chris Montez werd. En zo gingen wij, ikzelf mijn wederhelft Bep, en Frank Nelissennaar "Het Oude Theater" te Oss om Chris Montez te zien. Het progamma begon om 20.15 uur in het goed gevulde zaaltje van het "Oude Theater" te Oss dat zeer sfeervol is omdat het zo'n oud theater is met een prettige acoustic die aan de zalen uit de 50er en 60er jaren doet denken. De groep The Explosion Rockets moest beginnen en dat deden ze maar meteen goed in een Elvis Presley Tribute van een dik uur. Een zeer stevige bassist die in moest vallen want hun eigen bassist is al een tijdje ziek en dat was de bekende muzikant Willy Dona die ook wel eens als drummer aktief is op de Cliff Richard & Shadows meetings van Joop Moen in Berkel Enschot. De solo-gitarist Joop heeft vroeger zelf nog eens bij de Utrechtse Jets gespeeld, en strak spelende drummer en een ritmegitarist met power Thom Sens en daarbij ook nog een zeer goed spelende organist wat precies bij het geluid van Chris Montez past. Zanger Ruud heeft net de stem van Elvis Presley en wordt gezien als een van de allerbeste Elvis zangers van Europa maar hij is ook erg goed in ballads en zou zelfs ook nummers van Jim Reeves kunnen zingen waar hij ook nogal goed in is. Gespeelde nummers in de Elvis Presley set: Shake rattle & Roll-That's allright mama-Baby let's playhouse-Can't help falling in love-Good Rocking tonight-Burning Love-His Latest Flame-Trying to get you-Stuck on you-Baby I don't care-Mystery train- Ain't that loving you baby- Bossa Nova Baby etc. etc. Die set stond als een huis en iedereen werd al flink opgewarmd. Daarna was het tijd voor een saxofoon-act Williams Smulders &  Toon "Saxotone" Meijer een twee-mans formatie wel leuk in nummers zoals:
"Tequilla" "Mr.Sandman" "Jambalaya" "Folsom Prison Blues" "A little less conversation"".
 

Eindelijk tegen 22.15 uur was het tijd voor de man waarvoor we gekomen waren Chris Montez samen met The Explosion Rockets. The Exposion Rockets speelden eerst nog "Apache" en daarna barste Chris met de groep los in zijn 2e grote hit "Some kinda fun" op de Latin Rock in "Call me"" en zijn 70er jaren hit "Loco Por Ti.-Bony Moronie wat zijn grote voorbeeld ook zong n.l. Ritchie Valens. De eerste gaste had zich al aangekondigd en die was net terug van een tournee door de USA en kwam rechtstreeks zo uit het vliegtuig via Rotterdam naar Oss gereden om 1 nummer met Chris te zingen endat klonk erg leuk onze charmante Sue Moreno die er altijd uitziet of ze zo uit een film uit de 50er en begin 60er jaren is weg gelopen die sfeer ademt ze helemaal uit. Het nummer wat ze zong met Chris was "You're the one"". Chris ging door in nummers van zijn grote voorbeeld Ritchie Valens:"Come on let's go". "Donna" "La Bamba" en toen naar 1966 met zijn gouden plaat "'The More I see you""Time after time". Het laatste nummer had Thom Sens & The Explosion Rockets heel wat zweetdruppers gekost want er zaten maar liefst 34 verschillende accoorden in dit nummer maar ze speelden het perfect. Daarna "Ay no digas" "Let dance"" (iedereen ging uit zijn dak en begon te twisten en te rocken) en daarnaals toegift een duet met Explosion Rockets zanger Ruud Kuijpers zong Chris "Hippy Hippy Shake""! Toen was het afgelopen het publiek zeer tevreden achterlatend. Chris kwam nog de zaal in om CD's platen en foto's te signeren. En wij moesten even wachten en mochten toen de kleedkamer in en we leerden Chris Montez kennen als een hele vriendelijke man heel enthousiast. We kregen zijn A & M CD gesigneerd voor mij en Bep omdat het voor Bep "The more I see you" het 1e nummer was wat ze hoorde in 1966 toen ze voor het eerst op stap ging. Chris vond dit wel prachtig. En tekende nog wat platen en foto's af. In de kleedkamer was ook Sue Moreno aanwezig die ik al ken vanaf haar 17e jaar en dat ook een heelgezellig weerzien met Sue. Frank Nelissen heeft een interview gemaakt met Chris Montez en dat kunnen we verwachten in nr.96 van "The Fab.Sounds of the Sixties". Het was een avond om niet te vergeten. En speciale dank aan de organisatie Jeroen van Aernsbergen en de Explosion Rockets fanclub voor hun vriendelijke ontvangst en medewerking. The Explosion Rockets speelden toen nog even een tijdje door en toen was het afgelopen!      

 

Sue Moreno & The Flaming Stars internationale bekende zangeres.
   

Sue Moreno, frontvrouw van de veelzijdige Rockability-Country-Latin Rock en ook Jazz-achtige muziek uit de jaren 50 en beginjaren 60 is met haar band The Flaming Stars geen onbekende binnen de binnen en buitenlandse Musicscene. Ze heeft op alle plekken in Europa en Amerika op festivals gestaan en stond zelfs een paar keer in bekende kranten zoals De Telegraaf. Haar vocalen en podiumuitstraling zijn een weerspiegeling van de beste zangeressen en filmsterren uit jaren 50 en 60.

Voor het optreden met Chris Montez was ze net teruggekomen van een toernee door de USA en was meteen van het vliegveld Rotterdam naar het oude theater in Oss gereden om met Chris Montez het mooie duetje "You're the one" te zingen. Chris was zelf ook zeer gecharmeerd van Sue Moreno. We zijn er trots op dat we haar kennen vanaf haar 17e jaar toen ze nog net als ik medewerkster was aan de Elvis Presley fanclub "All shook up" van wijlen Edwin Meijers waarvan ik ook redactiemedewerker was van 1989-1993. Sue was ook nog eens in 1999 samen met te gast in het Radio-programma: "Het Steenen Tijdperk" voor de AVRO waar ze live optrad met haar band. "Old friends from the past"!

Met dank aan Jeroen van Aernsbergen

   
Website Sue Moreno: www.suemoreno.com
Website Explosion Rockets www.explosionrockets.nl