Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 7    Volgende pagina

.
Searchers in het Jacobi Theater te Utrech...

 

UITVERKOCHT...
   
John Mc Nally Lead gitaar, zang
Frank Allen Basgitaar, zang
Spencer James: Gitaar, zang
Eddie Rothe Drums, zang

De finale: net als onderstaand filmpje (Bron: YOUTUBE)

Klik maximaal 2x....

 

De speciale SEARCHERS-editie van het tijdschrift "Fabulous Sound of the Sixties"

is nog steeds te koop. Maar liefst 80 pagina's SEARCHERS! Prijs 12,50

.
 
The Searchers op de omslag van "Teenbeat" sept. 1965.

 Als je in 1965 populair was als Engelse groep dan  haalde je een artikel in de diverse muziekbladen zoals "Teenbeat". Dit blad is nog ooit opgericht door o.a Joost den Draayer, m.m.w. Harry Knipschild en wijlen Raymond Dobbe. Dat gebeurde dus ook met the Searchers want deze stonden rond aug. 1965 met maar liefst met 3 platen op de Ned.Veronica top 40 te weten: "Bumble Bee" , "He;s got no love" en "I don't want to go on without you", En de laatste plaat stond bijv. nr.1 op persoonlijke top 10 van Tineke van Veronica. Ook Dave Berry stond in 1965 met 4 platen op de Veronica top 40. Vandaar dat dus ook the  Searchers deze ereplaats kregen evenals Dave Berry op de omslag van het blad "Teenbeat" uit september 1965.

The Searchers bestonden in die tijd uit: Mike Pender: solo-gitaar en zang, John Mc.Nally: ritmegitaar en zang, drummer: Chris Curtis ook zang, en Frank Allen op de basgitaar en ook zang.

 

.

Op de foto zie je de Engelse Merseybeatgroep The Searchers waar ik een zeer groot fan van ben. Je ziet ze op de foto met mij in 1987 in de kleedkamer van "The Locomotion" te Zoetermeer.

 

The Searchers waren in de periode 1963-1967 een van de populairste Merseybeatgroepen en zouden tot 1967 op de Ned,. top 40 verschijnen. In Engeland hadden ze 13  hits en daar stopten de hits al in 1966. In Amerika maakten ze in 1971 hun laatste hit met "Desdemona". Drummer Chris Curtis verliet de groep in 1966 en werd vervangen door John Blunt die in 1969 weer werd vervangen door Billy Adamson. En deze Billy zou in  1998 de Searchers verlaten. In 1985 stapte mede-oprichter Mike Pender uit de Searchers en richtte Mike Pender's The Searchers op.Terwijl John Mc.Nally verder ging onder de naam Searchers en werd Spencer James als nieuw bandlid aangetrokken.

Nog steeds treden beide groepen op en hebben het behoorlijk druk.

Bezoek ook eens de website van de fanclub:

www.the-searchers.co.uk/contacts.htm

.
.