Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 77  Volgende pagina

.
Harry de Louw, persagent en promotor Cliff & The Shadows plotseling overleden.

HARRY DE LOUW, PERSAGENT EN PROMOTER CLIFF RICHARD & THE SHADOWS PLOTSELING OVERLEDEN. 

Hedenmorgen (zaterdag 14 maart 2009) toen wij een weekend weg waren geweest vonden wij bij onze vele mailtjes een mededeling van Jelle Quak die vorige week een promotiefolder naar Harry de Louw had gestuurd en een vrijkaartje voor het concert van Jet Harris  & The Rapiers op 18 april a.s. in het "Jacobi Theater" te Utrecht, kreeg Jelle een zeer triest bericht terug van de zoon van Harry de Louw, Michael de Louw, dat zijn vader plotseling afgelopen zaterdag 14 maart j.l. was overleden. Veel mensen die fan van Cliff Richard & The Shadows zijn kennen al jaren de naam van Harry de Louw die op 15 jarige leeftijd zich voor Cliff Richard & The Shadows begon te interesseren en er zo'n  beetje naast zijn baan er een levenswerk van maakte om de muziek van Cliff Richard & The Shadows wereldwijd te promoten. Verder is hij ook nog in de 60-er jaren manager van diverse beatbandjes geweest zoals o.a. de Utrechtse Mods. Harry de Louw begon zijn muzikale loopbaan bij het blad van de uit afkomstige Cliff Richard & Shadows fanclub "It's Cliff Time"' uit Enschede in 1961 als correspondent. Deze fanclub heeft tot 1964 bestaan en toen stapte Harry over naar de Amsterdamse fanclub  "Dynamite" van de Amnsterdamse fanclubpresident Anton Husmann Jr. die in 1961 werd opgericht. Al spoedig liet Harry van zich horen op o.a.. Radio Veronica 192 bij o.a. Joost den Draayer, Cees van Zijtveld zodat er door zijn toedoen en gesprekken met deze Veronica D.J's eind 1963 een wekelijkse Cliff Richard & Shadows Show op Radio Veronica te horen was die werd gepresenteerd door Cees van Zijtveld. Toen Cees van Zijtveld naar de AVRO vertrok rond 1966 werd de show ook nog even door Jan van Veen gepresenteerd maar daarna door fanclubmedewerker Henk Schaap. Iedere week konden in het begin zeker in 1964 de fans van Cliff Richard & Shadows genieten van 15 minuten platen van deze groep op Radio Veronica 192. De Radio-Show zou het tot midden 1968 volhouden. Tegen 1966 kwam ik via de fanclub ook in contact met Harry de Louw en ben nog eens in die tijd op visite bij hem geweest toen hij nog aan de Vleutenseweg in Utrecht woonde.Ook kwam Harry hier ook wel eens op de koffie en kwam ik hem geregeld tegen bij allerlei radio-progamma's en live shows van o.a. speciaal Cliff Richard & The Shadows. 

 

Toen ik mijn blad begon en Cliff Richard in Nederland op kwam treden rond 1976 voor de Eddy Go Round Show met Cliff Richard was het Harry de Louw die met Cliff Richard gebeld had en een ontmoeting met Cliff voor me geregeld had.Toen ik later rond 1980 een speciale uitgave ging maken voor ons blad "The Fab.Soundof the Sixties", met o.a. de buitenlandse platen van Cliff Richard zorgde Harry er weer voor dat Cliff Richard een aantal foto's voor ons blad aftekende en me zelfs belde hier prive en me bedankte voor de aandacht voor zijn persoon. Dat vond ik toch wel geweldig. Ook later mocht ik Cliff Richard nog eens een keer ontmoeten en dat was erg leuk.En leerde ik hem kennen als een hele vriendelijke man zonder sterallures. Harry mailde mij sinds ik e:mail had zeker om de weken en importeerde diverse zeldzame CD's voor me o.a. van Billie Davis. Ook kreeg ik in 1973 een contact-adres van hem zodat ik voor het eerst met ex-Shadow JET HARRIS kon spreken. Dat zijn leuke herinneringen. Omdat we beiden van dezelfde leeftijd waren (Harry is net 1 jaar ouder dan ik ben) gaf zijn dood me een grote schok want immers hij was de autoriteit op Cliff Richard  & Shadows gebied. Hij heeft zelfs nog meegewerkt aan diverse nummers van ons blad "TheFsb.Sound of the 60's" o.a. nummer 39, 47 en ook nr. 94 en nr. 95 vorig jaar. Ook heeft Harry mij volledige toestemming gegeven om alle informatie te gebruiken voor ons blad en onze website betreffende de oude uitgaven van het Cliff Richard Fanclubblad "Dynamite" uit de 60er jaren. Daarom ter herinnering aan Harry de Louw nog een paar artikelen van hem die hij schreef in 1966 en 1967 over zijn ontmoeting met Cliff Richard in o.a. Beatkrant "Kink"en "Dynamite"". De crematie van Harry zal a.s. vrijdag plaats hebben in De Meern waar hij woonachtig was. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met het verlies van Harry. We zullen hem niet vergeten. Moge hij rusten in vrede! 

Bert Bossink

De fanclub zelf (Harry was redacteur v/h fanclubblad "Dynamite") zal gewoon geleid blijven worden door Anton Husmann, die dit al sinds 1961 doet. Onder de naam:

International Cliff Richard Movement, (ICRM)

icrm@cliffrichard.info