Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 84 Volgende pagina

.
 FREEWAVE, maandelijks magazine over zeezenders...

 

FREEWAVE

Maandelijks Magazine over zeezenders van toen....!!!

   

Bijgaand een kleurenfoto van het zendschip van Radio 227 uit 1966-1967 "The Laissez Faire" waar Radio 227 voor het eerst begonnen is. (Foto met dank aan Hans Knot).

Radio 227 was tot ongeveer midden 1966 bekend als Swinging Radio England. Radio 227 had ook een prachtige top 50 waarvan er maar een stuk of 8 in 1967 uitgezonden zijn. Een van de andere bekende D.J.'s destijds aan boord buiten de al genoemde Look Boden was o.a. Lodewijk den Hengst  beter bekend als Lex Harding van Radio Veronica en ook bijv. Harkie (Henk van Gelder) die af en toe nog steeds om de paar maanden bij de nachtuitzen-dingen van de VARA is te horen op Radio 1. Alle zeezenderfreak die de periode 1964-1967 hebben meegemaakt hebben goede herinningen aan deze zeezenders die vroeger dus ook piraten-zenders werden genoemd.

   

Freewave Media Magazine wordt uitgegeven door Stg. Media-communicatie. Blad verschijnt 12 x p. jaar met info over de vroegere zeezenders, leuke verhalen over huidige radio en tv in Europa en ver daar buiten vergeten wij niet.

Abonnee worden? Dat kan door overmaking van € 25,-- op rekening 4065700 van Mediacommunicatie te Amsterdam 

Buitenlandse lezers: € 30,-- per jaar. IBAN NL85INGB 0004065700   BIC INGBNL2A

Onze jaarlijkse radiodag is op zaterdag 14 november 2009. Wij nodigen uit de heren Meister & Bollier, eigenaars destijds van Radio Northsea Int. Tevens komen er dj’s van Laser 558!

Hotel Casa 400, James Wattstraat 75 in Amsterdam t/o het Amstel station, Toegang € 12,50 en Donateurs van Mediacommunicatie, gratis toegang, mits betaald VOOR 30 JUNI A.S!     Donatie is € 7,--

CD’s en DVD’s tegen heel scherpe prijzen. Houdt u er rekening mee dat sommige cd’s en dvd’s geïmporteerd moeten worden, dus de levertijd is wat langer. Alle prijzen zijn incl. verzendkosten en btw.

VAN DE MEESTE ARTIESTEN ZIJN OOK DVD’S VERKRIJGBAAR!!!!!!!!!!

Ga eens naar de website, heel interessant!  Website: http://www.mediacommunicatie.nl/

 

Freewave no 426 verschijnt in Mei 2009:

Wanneer vroeger het Eurovisiebeeld op tv te zien was vergezeld van de welbekende tune, dan voelde men de opwinding stijgen. Want er stond ons iets te wachten dat we niet mochten missen! Hans Knot blikt terug op de vroege Eurovisieuitzendingen.

Dan iets heel anders: de geschiedenis van de amateurbanden wordt uitgelegd in een artikel van John Piek. Toen er in Nederland nog nauwelijks tv was, laat staan commerciële, kende men in Engeland dit fenomeen al wel.  Ditmaal wordt eens een licht geworpen op de tv-reclame bij onze overzeese buren. Rob Olthof graaft  in zijn herinneringen en mijmert over o.a. Radio London vanuit Zutphen, Caroline in de sixties en Mies.

In de serie over oude tv-programma’s wordt stil gestaan bij advocaten- en politieseries.  

Heeft u hem al gezien? The Boat That Rocked? Lees het verslag over de Nederlandse premiere.

In het maartnummer kon u een artikel lezen van Tom Mulder over treinen, trams en radio. Tom heeft zijn unieke collectie tramfoto’s op internet geplaatst, zodat nu iedereen er van kan genieten.

Terwijl men in Engeland pogingen onderneemt om Ronan O’Rahilly koninklijk te onderscheiden, is in ons eigen land Hans Knot deze eer reeds te beurt gevallen. Op 29 april werd hij verblijd met een ‘lintje’. Uiteraard ook aandacht voor dit heuglijke feit. Verder is er weer de jaarlijkse prijsvraag. En naast dit alles is er ook het overzicht van alles dat de afgelopen periode in het nieuws was op mediagebied.