Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 9    Volgende pagina

.
Tielman Brothers    deel 1
     
 

1958-2008 EINDELIJK NA 50 JAAR ERKENNING VOOR DE TIELMAN BROTHERS ALS 1E NED.ROCK & ROLL GROEP.

 
De Stichting Popmuziek heeft in januari 2008 besloten dat de allereerste Ned. Rock & Roll plaat "Rock Little Baby Of Mine" van de Tielman Brothers uit 1958 de 1e echte Rock & Roll plaat moest zijn en niet "Kom van het dak af" van Peter en de Rockets uit 1960.
De erkenning van het feit dat de Indische Tielman Brothers de allereerste Rock & Roll single van Nederland maakten is dus na 50 jaar eindelijk toegegeven.
 
"Muziekkrant "Oor"kwam met een speciale uitgave over  "50 jaar Nederpop 1958-2008", een fraai blad met hierin prima artikelen over o.a. de Tielman Brothers waarvan de foto's werden geleverd door onze medewerker Piet Muys, Ned. grootste expert op het gebied van
o.a. Indo Rock en Instrumentale en Ned. Rock & Roll produkties nummer 1.
Piet Muys is ook de man die samen met Louis Smeets van het voormalige Rock & Roll progamma "De Rock & Roll Methode" op Hilversum III in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw de term "Indo-Rock" bedacht heeft en deze term werd pas in 1981 ingevoerd
toen de Indo-Rock eindelijk erkend werd als een belangrijke Muziekstroming. Alleen heeft de schrijver van het verhaal in "Oor" (Jan van der Plas) die ook met een boek over "50 jaar Nederpop" bezig is helaas een paar onjuistheden gebruikt, zoals het feit dat "The Tielman Brothers ooit door the Beatles bezocht zouden zijn in Hamburg, en dat ze naar hun kwamen kijken!". Daar is dus absoluut niets van waar, want de enigste Indo-Rock muzikanten die contact hadden met The Beatles in Hamburg waren o.a. in 1960 het combo
o.l.v. Harry Bredow (ex-Hurricane Rollers) met The Beatles. In het najaar van 1960 heeft Harry Bredow met zijn combo The Beatles ontmoet. Samen met George Dankmeijer (hij was erbij en later gitarist bij The Fire Devils) hebben we zijn herinneringen vastgelegd.
 
In deel 2 van de Tielman Brothers Story het verhaal van de Haagse Crazy Rockers die ook contact met the Beatles hadden maar wel in 1962 in Bremerhaven.
 
Bert Bossink-Piet Muys   (maart 2008)
 
.
 

 
 
The Crazy Rockers waren een echte Haagse Indo-Rock groep hebben heel lang in Duitsland gespeeld zoals vele Indische jongens uit die tijd. In 1963 kwamen ze terug naar Nederland en gingen hier veel optreden. Zelf mocht ik ze een paar keer live zien in "The Locomotion"-Zoetermeer en tijdens de grote "Rock & Roll Revival Show" in de Houtrusthallen Den Haag 31 mei 1981. Ze bestaan nog steeds en treden af en toe nog steeds op. Ze hadden ooit een vrouwelijke drummer Marja van den Toorn die ik aan het werk zag in 1981. Deze Marja van den
Toorn (goede drumster) zou later bekend worden als Sugar Lee Hooper!!!
 

Wij hebben helaas moeten reageren namens een aantal Indo-Rock fans over het boekwerk van "OOR" "50 jaar Nederpop", waarin werd beweerd dat The Beatles bewonderaars van de Tielman Brothers zouden zijn. Hier klopte totaal niets van want we hebben een uitspraak van Drs.Pim Veeren moeten plaatsen uit "FSOTS" nr.18 aug/sept. 1978 met een klein interviewtje van onze overleden medewerker de Haagse popkenner Peter Riethof, die toen het interview met Pim Veeren van de Crazy Rockers maakte. The Crazy Rockers zijn nl. de enigste Indo-Rock groep die The Beatles ontmoet hebben in 1962 toen ze optraden in Bremerhaven.

Ringo zat er toen net bij en ging zelfs achter het drumstel van de Crazy Rockers zitten en heeft een nummer meegespeeld. En dus niet de Tielman Brothers.

"Mama & Papa Twist" was een echte hit!!

 

 

.