Bert Bossink  Postbus 111    5282  VG Boxtel   06 28839455  email: b.bossink@kpnplanet.nl

INHOUDSOPGAVE   Vorige pagina    Huidige paginanummer: 95   Volgende pagina

.
 PETER & GORDON in de film "Just for You".

.

 
Peter & Gordon debuteerden in de film "Just for you" uit 1964. In deze film spelen en zingen ze 2 nummers "Leave me alone" en "Softly as a dawn" waarvan ook een Columbia (EP) verscheen.
Helaas was het erg jammer dat er wel een Soundtrack van de film verscheen op LP "JUST FOR YOU" waar alleen maar DECCA artiesten op stonden zoals The Applejacks met "Tell me when" , The Bachelors met "The Fox and the Goose" en "Low the Valley". The Merseybeats met "Milkman" de B-kant van de single "Wishing and hoping" en Millie met "Sugar Dandy". Andere Decca artiesten  A Band of Angels met het nummer "Hide "N" Seek en in deze band zat de zanger Michael dÁbo die in 1966 Paul Jones als zanger van Manfred Mann zou vervangen.  
De titelsong van de film werd gezonden door  Freddie & The Dreamers en dat nummer "Just for you"
verscheen dan weer op single voor ook het Columbia label.
 
De film schijnt nog steeds niet uitgebracht te zijn op DVD en ik heb een aantal jaren geleden deze film kunnen ruilen voor ander zeldzaam werk en heb deze van mijn oude videoband op DVD laten zetten.  
Geen ene platenmaatschappij durft het aan om een CD uit te brengen met zowel de nummers van EMI (Columbia) van Peter & Gordon alsmede Freddie & The Dreamers. EMI en Decca zullen bijna niet met elkaar door een deur kunnen omdat ze vroeger grote concurrenten van elkaar waren. Decca wees bijv the Beatles af en EMI nam ze wel onder contract. De grootste blunder van de  vorige eeuw op muziekgebied.
 
De muziek van Peter & Gordon leeft echter op deze manier voort in beeld en geluid.
 

.